|
|
Klik op deze tekst voor een 100% weergave van bovenstaande afbeelding |
|
Object | : | 0913 |
---|---|---|
Titel | : | De weck |
Vervaardiger | : | |
Datering | : | |
Beschrijving | : | De wecktechniek is uitgevonden door de Franse suikerbakker en uitvinder Nicolas Appert (1749-1841), die zijn uitvinding aan de Franse regering aanbood nadat zijn eerste gesteriliseerde voedsel in potten na acht maanden nog goed was gebleken. Zijn manier van conserveren bleek ideaal voor het leger om onder barre omstandigheden te overleven, want men kon niet alleen groenten en fruit op deze manier bijna onbeperkt bewaren, maar ook vlees.(W.P.) |
Gebruik Mariahoeve | : | De weck: klaar om gebruikt te worden, al jaren lang. |
Aantal | : | |
Thema | : | Voedsel |
Materiaal | : | Glas |
Afmetingen | : | |
Ruimte | : | Kelder |
Plaats | : | |
|
||
Record aangepast: 04 juli 2021