|
|
Klik op deze tekst voor een 100% weergave van bovenstaande afbeelding |
|
Object | : | 1222 |
---|---|---|
Titel | : | Weckpot met sperzieboontjes |
Vervaardiger | : | |
Datering | : | |
Beschrijving | : | Weckpot met sperziebonen (breekboontjes).Wecken doodt micro-organismen door verhitting. Door het luchtdicht afsluiten van de potten en flessen wordt voorkomen dat er nieuwe kiemen in het product binnendringen. De etenswaren worden gedurende een bepaalde tijd verhit in dikwandige glazen potten. Tijdens het afkoelen ontstaat er onderdruk in de pot. Het voordeel van deze methode is dat producten lang houdbaar zijn, mits het op de juiste wijze is gedaan. Nadeel is dat gevoelige voedingsstoffen verloren gaan, omdat er betrekkelijk lang verhit moet worden. |
Gebruik Mariahoeve | : | Alles wat in de groentetuin groeide werd geweckt. Zo had men ook in de winter en het vroege voorjaar voldoende groenten. |
Aantal | : | |
Thema | : | Voedsel |
Materiaal | : | Glas |
Afmetingen | : | |
Ruimte | : | Kelder |
Plaats | : | |
|
||
Record aangepast: 03 december 2021