Collectie Museumboerderij Mariahoeve
 → 
 →  [Object 1226]
 

 
Klik op deze tekst voor een 100% weergave van bovenstaande afbeelding

 
 

 

Uitgebreid zoeken
Object : 1226
 
Titel : Andijvie weck
Vervaardiger :
Datering :
Beschrijving : Weckpot met andijvie. Wecken doodt micro-organismen door verhitting. Door het luchtdicht afsluiten van de potten en flessen wordt voorkomen dat er nieuwe kiemen in het product binnendringen. De etenswaren worden gedurende een bepaalde tijd verhit in dikwandige glazen potten. Tijdens het afkoelen ontstaat er onderdruk in de pot.

Het voordeel van deze methode is dat producten lang houdbaar zijn, mits het op de juiste wijze is gedaan. Nadeel is dat gevoelige voedingsstoffen verloren gaan, omdat er betrekkelijk lang verhit moet worden.
 
Gebruik Mariahoeve : Alles wat in de groentetuin groeide werd geweckt. Zo had men ook in de winter en het vroege voorjaar voldoende groenten.
Aantal :
Thema : Voedsel
Materiaal : Glas; Glazuur; Gouache (waterverf)
Afmetingen :
Ruimte : Kelder
Plaats :
 
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande object?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 23 november 2021